Festari-info

PÄÄSYLIPUT:
Perjantai, 4.8.2023, ennakosta 45 €/ portilta 50 €
Lauantai 5.8.2023 ennakosta 45 €/ portilta 50 €

2 PV:N (PE-LA) YHTEISLIPPU: 80 € (VAIN ENNAKOSTA)

HUOM. pääsyliput vaihdetaan rannekkeenvaihdossa rannekkeisiin. Perjantaina vaihdetaan VAIN ja AINOASTAAN perjantain ja 2 PV:n liput. Lauantain liput vaihdetaan rannekkeisiin VAIN lauantaina.

PORTIT avataan jättitelttaan perjantaina, 4.8.2023, klo.17.30 ja suljetaan klo. 01.00. Tapahtuma-alueelle vaaditaan 18 vuoden ikä. Tapahtumarannekkeella pääsee O´Harrysiin sekä yökerho Z-Oneen, joka on auki klo.05.00 saakka.

Portit avataan jättitelttaan lauantaina, 5.8.2023 klo. 17.30, K-18. Jättiteltta suljetaan klo. 01.00. Tapahtumarannekkeella pääsee tuon jälkeen O´Harrysiin sekä yökerho Z-Oneen, joka on auki klo.05.00 saakka.

RANNEKKEENMYYNTI: Portilta myydään vain päiväkohtaisia rannekkeita, sekä käteisellä että kortilla. Suosittelemme käteistä rahaa, koska tuolloin palvelu on huomattavasti nopeampaa. Perjantaina myydään VAIN ja AINOASTAAN perjantain rannekkeita, ja lauantaina lauantain rannekkeita. Kahden päivän lippuja ei ole enää myynnissä tapahtuman alkaessa. Ne kannattaa hommata siis etukäteen ennakkomyyntipisteistä. HUOM. perjantaina 4.8. rannekkeenmyynti aloitetaan klo. 17.30 ja lauantaina 5.8 klo. 17.30.

TAPAHTUMA-ALUE: Jättiteltta sijaitsee Päiviönsaarentorilla, josta löytyy esiintymislava, anniskelumyyntipisteet ja teltan toinen kerros on Vip-alue. Läheinen P-alue täyttyy jo hyvin varhain ja suosittelemme käyttämään muita P-alueita. Ainoastaan taksien ja hälytysajoneuvojen, keikka-autojen ja huoltoliikenteen ajo on sallittu. Myös Inva-luvalla voi ajaa P-alueelle, jossa on olemassa parkkiruudut Inva-lapuin varustetutulle autolle. Eli asiakaspysäkointiin kannattaa varautua menemällä joko entisen Päiviönsaaren koulun P-alueelle tai Navitaksen P-alueelle. Noin niin kuin varmuuden vuoksi, niin kuin vanhalla piialla on tissit. Kentälle on turha mennä valmiiksi häviämään, sanoi kuutosdivarin keskushyökkääjä. Silloin ei ala turhaan sapettamaan.

SISÄÄNKÄYNTI on jättitelttaan kaikille asiakkaille vain ja ainoastaan Längmanninkadun puolelta, jossa sijaitsee lipunmyynti ja rannekkeenvaihto. Muualta se ei vaan onnistu. Ottakaa tämä huomion alueelle tullessanne, niin ei tule yllätyksenä.

ELÄVÄ MUSIIKKI loppuu teltassa molempina iltoina puolen yön aikaan. Meillä on käytössä desibelirajat. Valomerkki telttaan tulee klo.00.30 ja teltan on oltava asiakkaista tyhjä klo.01.00 mennessä molempina iltoina. Yökerhot sitä vastoin ovat auki normaalisti.

KATUJEN SULKEMISET: Tapahtuman ajaksi katuja tullaan sulkemaan. Perjantaina Ahlströminkatu suljetaan klo. 16.30 ja se aukeaa yöllä klo. 01.00. Kaduille tulee liikenteenohjaajat puomeineen. Ainoastaan hälytysajoneuvoliikenne sallitaan. Lauantaina kellonajat ovat samat.

Antin puiston yksisuuntainen katu suljetaan perjantaina ja lauantaina klo.16.30 ja avataan klo. 01.00 molempina iltoina.

Kauppatorinkatu sulkeutuu jo torstaina klo. 16.30, koska siihen rakennetaan bajamaja- sekä tupakointialue. Kauppatorinkatu pysyy suljettuna aina maanantaihin klo.12.00. Ottakaa tämä huomioon, niin ei ala vituttamaan turhan takia. Ei kannata turhaan sinne yrittää ja kokeilla onneaan. Sitä onnea ei ole suotu, tässä tapauksessa.

PAIKOITUSALUEET: Yleisölle paikoitusalueet ovat siis Navitas kehityksen P-alueet ja Päiviönsaarenkoulun piha. Längmannin luona oleva P-alue on myös käytössä, mutta se tulee täyttymään jo hyvissä ajoin alkuillasta molempina iltoina. Välttäkää sinne autoillanne turhaa liikennettä. Längmänninkatu on toki auki, mikäli haluaa asioida Harri´s Food Factoryssä Factoryssä tai ajaa kerrostaloalueen P-alueelle. Ottakaa tämä asia huomioon. Paikoitusalueelta menee kävellen muutama minuutti riippuen kävelykunnosta. Loppuyöstä matkaan menee aikaa triplasti enemmän. Tai ehkei kuskeilla vaan kyyditettävillä.

TAKSIT: Taksit jättävät asiakkaat Längmanninkadulle pääportin viereen. Samassa paikassa toimii taksipäivystys tapahtuman ajan molempina päivinä. Tämä helpottaa kaikkien elämää. Kyllähän Varkaudesta takseja löytyy. Ja ne on siis niin nopeita, etten tajunnutkaan, sanoi entinen likka. Kun bileet loppuu taksimiehet ajaa niin kauan kuin vain kyyditettäviä riittää. Varkauden taksikuskit ovat niin jäätäviä ammattiukkoja että niiden perässä ajaa suola-auto sulattamassa sitä jäätä ja ne ovat mukavaa sakkia.

Ahlströminkadun taksitolppa toimii myös, mutta siinä ei kannata jäädä kyydistä pois, jos ei halua kävellä ylimääräistä eli tapahtumatelttaa ympäri. Tapahtumatelttaan pääsee VAIN ja AINOASTAAN Längmanninkadun puolella olevasta sisäänkäynnistä. Huomioikaa tämä! Sen sijaan yöllä pois lähdettäessä suosittelemme myös Ahlströminkadun taksitolppaa. Pyöritä kovat rahat (kolikot) Varkaudessa, vie setelit taksikuskeille. Silloin s-kirjain suhahtaa triplasti kun ne sanoo kitosssh.

PÄÄPORTILLA Längmanninkadulla P-alueen tuntumassa sijaitsee lipunmyynti sekä rannekkeenvaihtopiste. Eli jos sinulla on ennakkolippu, menet rannekkeenvaihtopisteille, jossa ennakkolippu vaihdetaan rannekkeeseen. Perjantaina vaihdetaan VAIN perjantain ja 2 päivän lippuja. Jos taas ei ole lippua, menet lipunmyyntipisteelle, jossa voi ostaa VAIN ja AINOASTAAN iltakohtaisen rannekkeen. Seuraa opastekylttejä. Helpottaa muuten elämää aika tavalla. Varaudu turvatarkastukseen pääportilla ja varsinkin henkkareiden näyttämiseen. Asiaton oleskelu pääportin tuntumassa on kielletty. Ja tällä turhalla oleskelulla tarkoitamme myös sitä. Siinä ei todellakaan lipitetä pullonkeräysrahoilla ostettuja sihijuomia, ei isot eikä pienet. Tulemme seuraamaan asiaa tarkoin.

HUOM. rannekkeenvaihto aloitetaan pääportilla perjantaina 4.8 klo. 15.00, lauantaina 5.8 klo.16.00.

HÄLYTYSAJONEUVOPARKKI on merkitty kahdella kyltillä läheiselle P-alueelle. Niihin ruutuihin pysäköinti on ehdottomasti kielletty. Asiaa seurataan tarkoin ja mikäli siihen joku mottipää on auton pysäköinyt, se tullaan poistamaan. Ensin kuulutuksin, jonka jälkeen auto lähtee hinausautolla veks. Onhan tämä asia ymmärretty, onhan?

MAJOITUS: Päiviönsaaren torin kupeessa sijaitsee Oscar. Tämän lähemmäksi ei enää pysty järjestämään majoitusta. Soita Oscariin, puh. 029- 3200 520 ja varaa majoitus viikonloppua varten.

BUSSIKULJETUS: LUE LISÄÄ BUSSIKULJETUKSESTA TÄSTÄ!

ALUEEN RAVINTOLATOIMINTA: Koko jättiteltta on anniskelualuetta, jonne vaaditaan 18 vuoden ikä, niin kuin koko tapahtumaan. Anniskelualueella käy maksuvälineenä pankkikortit ja käteinen. Vanha viisaus on, että käteisellä homma on puolet nopeampaa ja viisas varaakin setelirahaa. Varaudu todistamaan ikäsi. Jättiteltassa on puolenkymmentä myyntipistettä.

Lisäksi vieressä on ravintolat O´Harry´s ja yökerho Z-One, jotka palvelevat tapahtuman ajan, jopa klo.05.00 asti. Sieltä voi kätevästi ostaa sihijuomaa pohjattomaan janoon.

Perjantaina Z-Onen puolella esiintyy bilebändi Hittiorkesteri Aimo ja lauantaina Leevi & The Leavingsin biisejä esittävä Leewings. Tapahtumarannekkeella pääset näkemän myös nämä esiintyjät.

RUOKAMYYNTI: Jos illan mittaa alkaa huikoa, ei hätää. Alueelta löytyy ruokamyyntipiste, jossa on jos jonkinlaista safkaa tarjolla niin isompaan kuin pienempäänkin nälkään. Ja jälleen kerran, palvelu on aina vaan nopeampaa setelirahalla. Tokihan myös pankkikortit käyvät.

RANNEKE: Alueelle pääsee vain rannekkeella. Ennakkolipun ostaneet voivat vaihtaa lipun rannekkeeseen perjantaina 4.8. alk. klo. 15.00 rannekkeenvaihtopisteissä pääportilla. Perjantaina vaihdetaan VAIN perjantain ja 2 pv:n lippuja. HUOM. Seuraa opasteita.

Lauantain lipun, 5.8, voi vaihtaa rannekkeeseen ainoastaan lauantaina, alkaen klo. 16.00. Niin, ennakkolipun ostaminen kannattaa. Se on halvempaa ja varmistat myös sisäänpääsysi. Tietysti voit ostaa myös päiväkohtaisen rannekkeen vasta pääportilta!  Niitä myydään niin kauan kuin niitä riittää. Rannekkeenmyynti alkaa perjantaina klo.17.30 ja lauantaina klo.17.30. Setelirahalla palvelu on täälläkin paljon nopeampaa kuin pankkikortilla.

Kun ranneke on oikeassa ranteessa kiinnitettynä, liikkuvuus on kätevää. Rannekkeella pääset myös ilmaiseksi yökerho Z-Oneen katsomaan bilebändikeikat.

ENSIAPU: alueella toimii EA -piste, jos sattuu haaveri tai muuten vaan askelmerkki menee sekaisin. EA -piste sijaitsee ravintola Putkan tiloissa tapahtuma-alueen vieressä. Tapahtumaan EA -henkilöt kiertävät myös yleisön keskuudessa mahdollisuuksien mukaan.

VESSAT: Kauppatorin kadun puolella on bajamaja-alue tupakointialueen vieressä, jossa kymmenen bajamajaa(4 miehille, kuusi naisille). Omat vesivessat löytyy sekä Z-Onen puolelta (miehille neljä wc-koppia sekä 4 pisuaaria, sekä naisille seitsemän koppia) että O´Harrysin puolelta (miehille 1 koppi ja kaksi pisuaaria sekä naisille kaksi koppia). Molempien ravintoloiden puolelta löytyy inva – wc:t.  Seuraa opasteita.

LASIPULLOT, TÖLKIT, ASEET: Jättitelttaan eli tapahtuma-alueelle lasipullojen ja tölkkien tuonti on alueelle kielletty. Myös leathermanit, aseet ja kaikenlaisten terä-aseiden tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty. Sen sijaan leppoisa ja rento fiilis on oltava jokaisella mukanaan. Sillä pääsee pitkälle elämässä, niin myös Warkaus Soikoon -tapahtumassa.

Alkoholituotteita ei saa tuoda tapahtuma-alueelle. Tapahtumaportilla on tarkastus, joten ne lähtevät armottomasti. Eli ei kannata tuoda mukanaan, anniskelualueilla sitä myydään vuorenvarmasti ja laillisesti.

Alkoholijuomien nauttimien on kielletty tapahtumaporttien välittömässä läheisyydessä. Pidetään alue siistinä kaikin puolin niin kaikilla on entistä mukavampaa.

ROSKIKSET ovat alueella sitä varten, että roskat laitetaan sinne. Sitä kautta myös omasi ja läheisesi viihtyvyys paranee ja silloin kaikilla on mukava ja kiva olla, ei roskata jättitelttaa tarpeettomasti.

MUUTA MUISTETTAVAA on, että lemmikkieläinten paikka ei ole Warkaus Soikoon -tapahtumassa eli niitä ei päästetä alueelle. Lemmikkieläimet eivät pidä tällaisista tapahtumista. Sellaiset lemmikit jotka kulkevat käsipuolessa ja joita kutsutaan romanssiksi tai jopa parisuhteeksi, hyväksytään. Toinen muistutettava asia on, että Z-Onessa ja O´Harry´sissä myydään myös tupakkatuotteita sihijuomien lisäksi.

TUPAKOINTIALUEET: Niin O´Harry´sin kuin Z-Onen terassilla on tupakointi sallittua. Molemmista paikoista löytyy myös sisätiloista tupakkakopit. Jättiteltassa on tupakointi kielletty. Oma tupakointialue löytyy jättiteltan ulkopuolella bajamaja -alueen vieressä. Se sijaitsee Kauppatorin kadun puolella, seuraa opasteita.

JA HUOM: Painotettava asia on, että meillä ei ole alennuslippuja kenellekään eikä millekään ikäryhmälle vaan kaikki alueelle tulevat maksavat normaali lipunhinnan. Poikkeuksena toki ovat liikuntarajoitteisten saattajat, he saavat portilta ilmaisen rannekkeen, mutta eivät ennakkomyyntipaikoista.

Toisten nostamiset olkapäille on kielletty. Se on turvallisuusriski ja näköhaitta.

LÖYTÖTAVARAT: Yökerho Z-Onessa sijaitsee löytötavarapiste/ narikka. Narikka on maksullinen. Mikäli löytötavaraa ilmaantuu, niitä voi tiedustella tapahtuman aikana narikasta/löytötavarapisteestä. Lunastamatta jääneet löytötavarat ovat kyseltävissä / lunastettavissa tuntomerkkejä vastaan O´Harry´sistä seuraavina päivinä.

MUUTA YLEISTÄ: Esitysten luvaton videointi ja äänittäminen on ehdottomasti kielletty (tekijänoikeuslaki § 2 ja § 45).

Videokamerat ja nauhurit jätetään kotiin. Meillä kun on oikeus poistaa nää sankarit alueelta vaikkakin olisitte selvin päin. Meillä on myös oikeus takavarikoida kuvaamanne / äänittämänne materiaali.

Valokuvaaminen on sen sijaan sallittua eli tavallisia valokuvakameroita saa tuoda tapahtuma-alueelle, samoin järjestelmäkameroita.  Kännykkäkameroilla kuvaaminen on sallittu. Sen sijaan jalalliset kamerajalustat kielletään. Sen verran pitää kameran kädessä pysyä, että saa festareilta muistoja tallennettua.

MUISTAKAA pitää tavarastanne hyvää huolta koko viikonlopun, niin ja muusta omaisuudesta myös.

Jos näette jonkun aivottoman varastavan jonkun tavaroita, niin ilmoittakaa siitä välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle/ poliisille. Tällaiset hyypiöt on saatava aina kiinni!

OMA KÄYTÖKSESI vaikuttaa muidenkin tapahtumavieraiden viihtyvyyteen. Väkivaltainen tai uhkaava käytös johtaa välittömästi alueelta poistoon ja rannekkeen takavarikoimiseen. Ja selittely on turhaa. Nähdessäsi uhkaavia tapahtumia tai tilanteita, ota välittömästi yhteyttä lähimpään järjestyksenvalvojaan. Nykyään ihmiset ovat viisastuneet, eivätkä pyri enää niin hanakasti valtion tarjoamaan kyytiin ja majoitustilaan, joka on kolkko ja karu, ja useimmiten maksaa hyvin paljon enemmän kuin hotellihuone. Mikäli tällaisia hyypiöitä vielä löytyy, niin putkassa on tilaa. Mutta se maksaa enemmän kuin nurmikonajosta saadut kesärahat.

Ja hei, tämä on aina tärkeää jokaisella elämän osa-alueella, niin myös meillä: Pidä huolta kaveristasi. Kaveria ei jätetä, eiks niin? Vaikka se elämä kuljettaa festareilla kohti suurta seikkailua tai romantiikkaa niin siltikin, muistakaa pitää kavereihinne kontakti all time, eiks je?